حمید افضلی در همایش مدیران اجرایی موکبهای آبادان، خرمشهر و شادگان اظهار داشت: بر اساس تعامل بین ۲ کشور ایران و عراق امسال در خصوص تعداد زائران اربعین با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع کرونا در ستاد مرکزی تصمیمگیری خواهد شد.
وی افزود: در صورت تامین واکسن کرونا متناسب با نیاز، پیشبینی میشود اربعین امسال بین چهار تا پنج میلیون زائر به عتبات عالیات عراق اعزام شوند البته اگر نتوانیم مقدار واکسن مورد نیاز این تعداد زائر را تامین کنیم برای زائران محدودیت ایجاد میشود ضمن اینکه در صورت حاد شدن وضعیت شیوع کرونا در داخل کشور و یا در کشور عراق موضوع اعزام زائران اربعین حسینی امسال نیز منتفی خواهد شد.
افضلی با بیان اینکه مسئولان ستاد اربعین باید از هم اینک کار خود را آغاز کنند و نهایت توان خود را برای تامین امکانات و زیر ساختها بکار گیرند گفت: موکبداران برای تهیه وسایل سرمایشی، یخچال و فریزر برای نگهداری مواد غذایی همچنین تهیه آبسردکن از هم اکنون اقدام کنند.
مدیر اربعین ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور افزود: برنامه راهبردی این ستاد احداث موکبها در مکانی ثابت است تا بتوان بهتر به زائران خدمات رسانی کرد ضمن اینکه برای استقرار موکبها در مرز شلمچه اولین کاری که باید انجام شود حل مشکل زمین برای احداث موکبهای دائمی است تا بتوان زیرساختها را در مرز شلمچه آماده کرد.
افضلی بیان داشت: موکبداران اربعین در عراق بدون مدیریت کلان به زائران خدمت رسانی میکنند و هر کدام کار خود بر اساس وظیفه انجام میدهند و هیچ زائری در این ایام بدون اسکان و غذا نمیماند.
وی تصریح کرد: امروز اگر ساختار موکب داری توانسته جایگاه خود را پیدا کند ناشی از عملکرد خوب موکب داران و اعتماد مردم به آنها است چرا که حوزه کار ما بسیار حساس و با اعتقادات مردم عجین شده است.
بر اساس تقویم رسمی کشور پنجم مهرماه ۱۴۰۰ مصادف با اربعین حسینی است. مرزهای شلمچه و چذابه ۲ گذرگاه تردد زائران اربعین حسینی در استان خوزستان میباشند. زائران ایرانی در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی سال گذشته (۱۳۹۹) به دلیل شیوع کرونا توفیق تشرف پیدا نکردند.